همان طور که می دانید هنگامی که بارگذاری صفحات سایت با سرعت بالایی انجام شود کاربران زیادی به سایت شما می آیند و تجربه ی بهتری از وب سایت خواهند داشت.این موضوع به سئوی سایت شما کمک زیادی می کند. استاندارد بارگذاری سایت بین مدت زمان ۳ تا ۷ ثانیه است. درصورتی که بارگذاری سایت شما بیشتر از ۱۰ ثانیه طول بکشد, از سمت کاربران و موتورهای جستجو نتیجه ای منفی خواهید دید. طی یک گزارش اعلام شده است که یک ثانیه تاخیر در بارگذاری صفحه باعث کاهش ۱۶ درصدی رضایت کاربران می شود. دراین صورت اگر رضایت کاربران برای شما اهمیت دارد، باید برای افزایش سرعت سایت خود از روش هایی کاربردی استفاده کنید. درصورتی که به دنبال کاربران بیشتری برای وب سایت خود هستید مجله ی راهکارهای افزایش سرعت سایت را مطالعه کنید.
روش هایی برای افزایش سرعت وب سایت
راهکارهای افزایش سرعت سایت وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
۱- استفاده از افزونه ی مدیریت کش
هنگامی که کاربران وارد صفحات سایت شما می شوند، عمل پردازش انجام می شود. اگر کاربران زیادی در یک لحظه وارد سایت شوند، عمل پردازش برای هر کاربر صورت می گیرد. در نتیجه بارگذاری صفحات سایت شما کاهش پیدا خواهد کرد. با نصب یک افزونه ی کش می توانید نسخه ی ذخیره ای ایجاد کنید وبرای هر کاربر آن را نمایش دهید. به این صورت سرعت بارگذاری صفحات خود را ۲ الی ۵ برابر خواهید کرد. افزونه ی wp- rocket یکی از افزونه های مناسب برای کش کردن است که به راحتی نصب و پیاده سازی می شود.
۲- بهینه سازی تصاویر
استفاده از تصاویر در سایت باعث تعامل بیشتر با کاربر می شود. موضوع مهم برای استفاده از تصاویر بهینه کردن آنهاست. قبل از اینکه تصاویر را بارگذاری کنید حتما با یک نرم افزار مناسب آنهارا فشرده کنید. فرمت webp فرمت جدیدی از تصاویر است که بسیار در کم کردن حجم موثر است.
۳-قابلیت lazy load
بعد از فعال کردن قابلیت بارگذاری آهسته , تنها تصاویری برای کاربر بارگذاری می شود که در معرض دید است. بسیاری از تصاویری که در صفحات مختلف قرار دارند, بارگذاری نمی شود. این مسئله موجب افزایش سرعت سایت شما خواهد شد. در هنگام انتخاب قالب, می توانید قالبی را خریداری کنید که از این قابلیت پشتیبانی کند. در این صورت دیگر نیاز به نصب افزونه ی اضافه نخواهید داشت؛ اما اگر قالبی که استفاده می کنید از این قابلیت پشتیبانی نمی کند می توانید افزونه ی BJ Lazy Load را نصب کنید.
۴- بهینه سازی دیتابیس
بعد از گذشت زمان دیتابیس شما اطلاعات زیادی به همراه خواهد داشت. برخی از این اطلاعات مورد نیاز نیستند و باید پاکسازی صورت بگیرد تا سایت شما با کاهش سرعت مواجه نشود. شما می توانید با استفاده از افزونه یadvanced database cleaner دیتابیس خود را از هرگونه اطلاعات اضافی پاکسازی کنید.
۵- استفاده از CDN
استفاده از CDN, یکی دیگر از راهکارهای افزایش سرعت سایت است . هنگامی که شما این قابلیت را برای سایت خود فعال می کنید, داده های شما در تمام سرور های دنیا توزیع می شود و با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر، اطلاعات سایت شما از نزدیک ترین سرور به دست آنها خواهد رسید. این عملکرد باعث افزایش سرعت سایت شما خواهد شد. برای استفاده از CDN می توانید از طریق سایت Cloudflare.com اقدام کنید. ثبت نام و استفاده به صورت رایگان می باشد.
۶- فشرده کردن فایل های کد
فایلهای javascript ،css ،html بیشتر از ۱۵۰ بایت حجم دارند. می توانید با Gzip تا ۷۰ درصد حجم آن هارا کاهش دهید و سرعت سایت خود را بهبود ببخشید. در سایت GTMETRIX آموزشی در این زمینه وجود دارد.
۷- به روز بودن وب سایت
هر به روز رسانی ویژگی های جدیدی را به وردپرس اضافه می کند و باگ های نسخه ی قبلی را رفع می کند. پوسته و افزونه های نصب شده هم نیاز به به روز رسانی دارند. شما باید این به روز رسانی هارا انجام دهید چون انجام ندادن این کار باعث ایجاد مشکلات امنیتی و کند شدن سایت خواهد شد.
۸- تقسیم بندی کامنت ها
کامنت های زیاد نشانه ی مشارکت کاربران است اما تاثیری منفی بر روی کند شدن سایت خواهد داشت. شما می توانید از قسمت تنظیمات وردپرس این مشکل را حل کنید و کامنت هارا در صفحات مختلف تقسیم کنید. برای انجام این کار وارد تنظیمات شوید و در قسمت “گفت وگو ” تیک گزینه ی زیر را بزنید.
۹-کاهش ریدایرکت ها
لینک هایی که با کلیک بر روی آنها، به صورت اتوماتیک به صفحه ی جدیدی انتقال داده می شوید، ریدایرکت هستند. با کاهش ریدایرکت ها سرعت بارگذاری وب سایت شما افزایش پیدا خواهد کرد.
۱۰- میزبانی ویدئوها
بارگذاری مستقیم ویدئو و پادکست در هاست کاری اشتباه است. این کار پهنای باند زیادی لازم دارد و همچنین با افزایش حجم سایت برخورد خواهید کرد. در این صورت به خاطر استفاده ی زیاد از پهنای باند جریمه می شوید و سرویس هاست شما تعلیق خواهد شد. پس بهتر است برای افزایش سرعت سایت خود و کاهش هزینه های پهنای باند از یک هاست آپلود ویدئو استفاده کنید.
۱۱-پوسته ی بهینه شده
هنگام انتخاب پوسته، تنها به طراحی آن نگاه نکنید. برخی از پوسته های زیبا، با کد نویسی ضعیف, بارگذاری سایت شمارا کند می کنند.
می توانید به جای استفاده از پوسته های پیچیده, از پوسته های ساده و با کیفیت استفاده کنید.
راهکار هایی که برای شما مطرح کردیم, راهکار هایی ساده و کاربردی برای افزایش سرعت وب سایت شماست. با اجرای این نکات قطعا تاثیر مثبت را بر روی سایت خود خواهید دید.