سرعت و بارگذاری صفحات موضوعی مهم است.اما قبل از اینکه برای افزایش سرعت وب سایت خود تلاش کنید؛ بهتر است که سرعت وب سایت خود را تست کنید و عملکرد سایت را بسنجید.پس از بررسی و تست سرعت وب سایت خود, برای افزایش سرعت قدم بردارید. ابزار هایی برای برررسی سرعت وب سایت وجود دارد که در این مقاله نام برده و توضیح مختصری از هرکدام داده می شود. این ابزار ها برای بررسی سرعت وب سایت, قبل و بعد از تغییرات به کمک شما خواهد آمد و شما متوجه خواهید شد که سرعت وب سایت از چه ثانیه ای به چه ثانیه ای رسیده است.
سایت های بررسی تست سرعت
سایت Page speed insights :
مخفف کلمه PSI است. این سایت ابزاری است که توسط گوگل به صورت رایگان ارائه شده است. به همین دلیل برای اندازه گیری سرعت وب سایت و سنجش, مبتنی بر استاندارد های گوگل عمل خواهد کرد, یعنی همان شاخص هایی سنجش می شود که موتورهای جستجوی گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها استفاده می کنند.
سایت GT metrix :
یک وب سایت رایگان و آنلاین است که تاکنون بسیار قوی عمل کرده است و مدیران وب سایت زیادی را به خود جذب کرده است. این سایت بر مبنای A تا F به وب سایت شما امتیاز می دهد و گزارش مفصل و کاملی را به شما ارائه می دهد. گزارش های GTmetrix در شش بخش مختلف به کاربران داده می شود. این بخش ها شامل نمودار آبشاری, محور زمانی بارگذاری, ویدئو , تاریخچه , yslow و page speed ارائه می شود. این سایت توصیه هایی برای بهبود مشکلات موجود در سایت به شما می دهد. بیشترین ترافیک این سایت, از سمت ایران بوده است و کاربران ایرانی زیادی به این سایت سر می زنند. سایت gtmetrix به بررسی لودینگ و پارامتر های مختلف در سرعت بارگذاری صفحات می پردازد. همچنین به شما این امکان را می دهد که گزارش وب سایت خود را به صورت csv خروجی بگیرید. می توانید با این ابزار, وب سایت خود را از هفت موقعیت جغرافیایی مختلف ارزیابی کنید. علاوه بر این حتی می توانید نوع مرورگر و نوع اینترنت خود را انتخاب کنید. از ویژگی های دیگر این سایت, می توان به قابلیت تهیه ویدئو از بارگذاری وب سایت اشاره کرد. سایت gtmetrix این امکان را به شما می دهد که یک صفحه وب سایت را در دستگاه های مختلف شبیه سازی کنید. نکته ای که در استفاده از این سایت باید توجه داشته باشید این است که برای دسترسی به امکانات بالا , باید ثبت نامی انجام دهید و حساب کاربری خود را ایجاد کنید. این سایت در آخر سه عدد بر اساس عملکرد سایت شما خواهد داد.
عدد PageSpeed Score : به صورت درصد به شما نمایش داده می شود و مبتنی بر تست سرعت گوگل است.
عددYSlow Score : مبتنی بر ۲۳ شاخص عملکردی می باشد که یاهو تعریف کرده است.
عدد Fully Loaded Time: این بخش مبتنی بر زمان گزارش می شود؛ یعنی مدت زمان بارگذاری کامل صفحات وب سایت را اندازه گیری می کند .
سایت pingdom :
یکی دیگر از ابزار های بررسی سرعت وب سایت و نظارت بر عملکرد مدیران , ابزار pingdom است. این سایت به سریع ترین و مطمئن ترین شکل ممکن پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. با کمک این ابزار, مدیران وب سایت امکان دریافت اطلاعات و گزارشات خاص از عملکرد سرعت بارگذاری صفحات وب سایت را دارند. این سیستم یک سیستم مانیتورینگ است و آمار دقیق و خوبی از عملکرد صفحات به شما خواهد داد که برای مدیران وب سایت بسیار کاربردی خواهد بود. مدیران وب سایت می توانند با استفاده از این ابزار, نسبت به هر مشکلی در سایت هشداری دریافت کنند.
سایت WebPageTest :
سایت WebPageTest این امکان را به شما می دهد که موقعیت جغرافیایی و مرورگر های بسیار بیشتری را در اختیار داشته باشید. این ابزار, بر اساس تست های مختلف خود از جمله تستTTFB, فشرده سازی, کش کردن,استفاده مؤثر از CDN ها و… به شما امتیاز می دهد. نحوه امتیاز دهی کلمه ای بین A تا F خواهد بود. گزارشاتی که این سایت به شما خواهد داد در هشت بخش ارائه می شود. این گزارشات شامل : خلاصه گزارش, جزئیات, مرور عملکرد, جزئیات بارگذاری محتوا, تصاویر و … خواهد بود. نحوه تست این ابزار کمی متفاوت و منحصر به فرد است. شما می توانید نتایج اولین بازدید و بازدید های تکراری را باهم مقایسه کنید.
سایت dotcom-monitor :
این ابزار سرعت سایت نسبتا ساده است و سرعت وب سایت را از نواحی مختلف جغرافیایی به طور همزمان چک می کند. در این سایت نتایج تست را در یک صفحه نمایش می دهد و با کلیک بر روی هر منطقه می توانید گزارش وضعیت را مشاهده کنید. اگر بررسی وضعیت سرعت وب سایت شما, در کشور و موقعیت های جغرافیایی دیگر نیاز است, این ابزار با صرفه جویی در وقت به راحتی و با سرعت بالا به شما کمک خواهد کرد. توجه داشته باشید که در بقیه ابزار های تست سرعت, این عملکرد را باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهید. همچنین یک قابلیت دیگر این سایت, این است که وضعیت سرعت سایت در اولین بازدید و در بازدید های بعدی به صورت جداگانه نمایش می دهد.
سایت Performance :
این سایت یک ابزار آنلاین برای برای تست سرعت سایت است. این سایت بارگیری کامل هر صفحه را مشخص می کند. با کمک این سایت می توانید عملکرد سایت خود را از هرکشور تست کنید. می توانید درخواست اتصال http مشتری به اولین صفحه وب سایت شما که دریافت می کند را اندازه گیری کنید. همچنین میتوانید زمان سرور را برای پاسخ به درخواست داده را از دستگاه دیگر تحلیل کنید.
سایت Yellow Lab Tools :
سایت Yellow Lab Tools یکی دیگر از سایت های تست عملکرد و کیفیت وب سایت است. این سایت هم مانند وب سایت های دیگر , وب سایت شما را بر اساس معیار هایی بررسی می کند. ویژگی منحصر به فردی که این ابزار نسبت به بقیه وب سایت ها دارد این است که بر اساس شاخص هایی مثل حجم صفحه, تعداد درخواست, پیکربندی سرور به شما امتیاز می دهد. امتیاز دهی این وب سایت از A تا F می باشد.
سایت واکاو :
سایت واکاو یکی دیگر از ابزار های تست سرعت به صورت آنلاین است. این ابزار, وب سایت شما را از سرور های ایران بررسی می کند و ارزیابی با دقت بالا صورت می گیرد. همچنین این سایت برای کاربران ایرانی بهینه شده است و کاربران ایرانی به راحتی می توانند عملکرد وب سایت خود را مورد بررسی قرار دهند.