مجله

بهترین فرمت برای بارگذاری تصاویر در سایت چیست؟

بهترین فرمت بارگذاری تصاویر در وب-وردپرس سریع

عکس‌ها و تصاویری که کیفیت بالایی دارند، تاثیر خیلی خوبی در جلب توجه افرادی که وارد سایت می‌شوند، می‌گذارند و می‌توانند در فهماندن نوشته به آن‌ها کمک کنند. ولی بهترین فرمت عکس‌ها برای بارگذاری کردن و نمایش دادن در سایت، به پارامترهایی بستگی دارد. این روزها، تب محتواهای تصویری تازه و نوینی مثل اینفوگرافیک خیلی زیاد شده و افراد را به به‌کارگیری بیشتر از آن‌ها تشویق کرده اند. ولی حجم زیاد عکس‌ها و بهینه نبودن‌ عکس‌ها، می‌تواند تاثیر بدی روی عملکرد وب‌سایت شما بگذارد. با این شرایط، پرسشی به ذهن می‌رسد که بهترین فرمت برای بارگذاری تصاویر در سایت شما چیست؟

عکس‌های گوناگون استفاده شده در یک وب‌سایت می‌توانند از فرمت‌های مختلفی برخوردار باشند. دو تا از معروف ترین فرمت‌های تصویر که مطمئنا نام آن‌ها را شنیده‌اید PNG و JPEG (JPG)، هستند.

کاهش حجم تصاویر برای بارگذاری در سایت اهمیت زیادی دارد. یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار در این موضوع، فرمت تصاویر است. در واقع برخی از پسوندهای گرافیکی به نظر بهترند و با اینکه حجم پایینی دارند، کیفیت بالایی را از خود به نمایش می‌گذارند.

چرا بهترین فرمت تصاویر برای سایت اهمیت دارد؟ 

ده‌ها پسوند گوناگون برای عکس‌ها وجود دارد. ولی با رجوع کردن به وب‌سایت‌های گوناگون متوجه محبوبیت JPG و PNG می‌شوید. ما درباره همۀ ویژگی‌هایی حرف می‌زنیم که می‌تواند یک فرمت گرافیکی را منحصربه‌فرد کند. پس بیایید در مورد مسائلی حرف بزنیم که اهمیت این موضوع را از یک مسئله عمومی، بالاتر می‌برد.

انواع فرمت‌های تصاویر می‌توانند بر اساس این پارامترها بر روی وب‌سایت شما تاثیر بگذارند:

  • ظاهر: فرمت‌های تصویری ویژه‌ای وجود دارند که کیفیت بالاتری دارند و جزئیات بیشتری را نشان می‌دهند.
  • کارایی: بعضی از فرمت‌های تصویر، میزان فضای بالاتری را در مقایسه با فرمت‌های دیگر اشغال کرده و در بارگذاری سایت شما اثر می‌گذارند.
  • انعطاف پذیری: زمانی که عکسی را زیاد کشیده یا کوچک می‌کنید، کیفیت عکس از بین می‌رود. میزان آزادی عمل شما، به فرمت تصویر وابسته است. این مسئله روی ظاهر وب‌سایت شما در اندازه‌های گوناگون خیلی تاثیر دارد.

فرمت‌های تصاویر در وب

پس از مطالعه این بخش (بررسی فرمت‌های تصاویر در وب) و بخش بعدی، متوجه می‌شوید بهترین فرمت برای بارگذاری تصاویر در سایت شما چیست؟ فرمت‌های زیادی برای عکس‌ها، در جهان وب وجود دارد که تعداد اندکی از آن‌ها توسط مرورگرها پشتیبانی می‌شود. فرمت‌های تصاویری که اغلب مرورگرهای وب از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند، JPEG، GIF، PNG و عکس‌های وکتور می‌باشند. در ادامه نوشته، چندین فرمت متفاوت از تصاویر را معرفی می‌کنیم.

۱- فرمت تصویر JPEG

یک نمونه از فرمت‌های عکس در وب، فایل JPEG است. فرمت تصویر JPEG، برای عکس گرفتن در دوربین، بارگذاری عکس‌ها در وب، اشتراک‌گذاری تصاویر در رسانه‌های اجتماعی، سندهای مایکروسافت آفیس و پروژه‌هایی که به چاپ با رزولوشن بالا احتیاج دارند، به‌کار برده می‌شود.

JPEG، معمول‌ترین نوع فرمت عکس‌ها در اینترنت می‌باشد که جهت فشرده‌سازی عکس‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی از ویژگی‌های بارز آن، سازگار بودن آن با بیشتر نرم‌افزارها است. بعلاوه، اندازه و حجم این فرمت پایین است که باعث صرفه‌جویی در فضای مموری کاردها (کارت‌های حافظه) و سرورها خواهد شد.

از مشکلات فرمت JPEG می‌توانیم به فشرده‌سازی از دست رفته در زمان ادیت که باعث پایین آمدن شفافیت عکس می‌شود، اشاره کنیم.

۲- فرمت تصویر GIF

تصاویر GIF، از نوع تصاویر متحرک می‌باشند که در صفحه‌های وبلاگ‌ها و بنرهای تبلیغاتی، می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید. این نوع تصاویر، متشکل از ۲۵۶ رنگ در فضای رنگی RGB هستند. در نتیجه، به‌خاطر تعداد رنگ‌های محدود، حجم فایل خیلی پایین می‌آید. درحقیقت، فرمت تصویر GIF به‌دلیل اینکه خیلی سریع بارگذاری می‌شود، خیلی رایج است.

فرمت GIF در تصاویر وب، مخصوصا آگهی‌ها و تصویرهای متحرک، به‌کار برده می‌شود. از مزیت‌های فرمت GIF، می‌توانیم قابل انیمیشن، بارگیری سریع، اندازه کوچک فایل و وضوح بالای تصویر را نام ببریم. فرمت GIF ، پالت رنگ محدود (نهایتا ۲۵۶) را مورد استفاده قرار می‌دهد.

۳- فرمت تصویر PNG

فرمت تصویر PNG را برای سندهای تعاملی مثل صفحه‌های وب به‌کار می‌برند و یکی از برترین فرمت‌های تصاویر در وب به‌حساب می‌آید. ولی PNG برای چاپ مناسب نیست. از مزایای این فرمت می‌توانیم این مورد را نام ببریم که هنگام ویرایش کردن تصاویر PNG، کیفیت آن‌ها پایین نمی‌آید.

از این فرمت در بیشتر پروژه‌های وب استفاده می‌شود چون شما قادر هستید عکس‌های خود را با رنگ‌های بیشتری در پس‌زمینه ذخیره کنید که موجب می‌شود یک تصویر با شفافیت بیشتر و با کیفیت بالاتری، نشان داده شود. همچنین این فرمت تصویر، نسبت به فرمت GIF، از رنگ‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند و توانایی فشرده‌سازی تصویر را بدون اینکه کیفیت آن کاهش یابد، دارد. ولی دقت کنید که در بیشتر موارد، اندازه پرونده‌های PNG از فرمت jpgs ، بزرگتر می‌باشد.

۴- فرمت تصویر raw

فرمت تصویر raw را در عکاسی حرفه‌ای به‌کار می‌برند که برای ادیت تصاویر خیلی توصیه می‌شود و مناسب می‌باشد، چون می‌تواند همۀ اطلاعات را با کیفیت بالا حفظ کند. در مورد مشکلات فرمت raw، می‌توانیم به حجم زیاد فایل، ناسازگاری با هر نوع از برنامه‌های ادیت تصویر و چاپگرها اشاره کنیم.

۵- فرمت تصویر psd

از این فرمت تصویر در ایجاد کردن پروژه‌های چاپی یا دیجیتال فتوشاپ و ادیت تصویر، استفاده می‌شود. در مورد مزیت‌های فرمت تصویر psd، می‌توانیم به پشتیبانی از وضوح، سیو کردن ویرایش یا تنظیم در فرمت‌های مختلف اشاره کنیم. اما psd، از پشتیبانی مطلوبی برای وب یا چاپگرها برخوردار نیست و سریعا به فایل با حجم زیاد، تبدیل می‌شود.

۶- فرمت تصویر EPS

فرمت تصویر EPS در اثرهای هنری وکتور، عکس‌ها، لوگو و آیکون‌ها به‌کار برده می‌شود که امکان استفاده از آن در هر اندازه‌ای وجود دارد. در نتیجه، شما می‌توانید در خیلی از نرم‌افزارها، فایل‌های EPS را ببینید. ولی این نکته را فراموش نکنید که برای این فرمت، تنها در نرم‌افزارهای خاصی، امکان ادیت وجود دارد. همچنین امکان دارد بعضی از چاپگرها با پرونده‌های EPS، مشکل داشته باشند. به‌صورت کلی، EPS می‌تواند حاوی عکسی شطرنجی باشد که به‌عنوان یک فایل بردار پنهان شده است و دیگر امکان توسعه ندارد.

۷- فرمت تصویر SVG

این نوع فرمت تصویر را در طراحی سایت‌های ریسپانسیو یا واکنشگرا، به‌کار می‌برند که در نرم‌افزارهای سه بعدی، می‌توانید فرمت تصویر SVG را مورد استفاده قرار دهید. یک مزیتی که این فرمت دارد، این می‌باشد که در زمان تغییر اندازه فایل، وضوح خود را از دست نمی‌دهد. پس می‌تواند اندازه فایل را بهبود بخشیده و بهینه کند.

به‌صورت کلی در عکس‌ها، باید به این موارد توجه کنید:

  • اندازه عکس
  • حجم فایل و میزان سرعت آپلود آن در سایت
  • انیمیشن
  • ساختار طراحی گرافیکی وب‌سایت
  • محلی که عکس در آنجا استفاده می‌شود
  • ترنسپرنسی (transparency) زمینه عکس، وضوح (شفافیت) دارد یا نیمه شفاف است!

بهترین فرمت برای بارگذاری تصاویر در سایت چیست؟

در اغلب وب‌سایت‌ها، فرمت‌های تصویر png یا jpeg را به‌عنوان گزینه ایده‌آل، برای عکس‌های خود انتخاب می‌کنند. البته فرمت‌های تصویر دیگر هم در بعضی از وب‌سایت‌ها، استفاده می‌شوند و انتخاب، به مدیران وب بستگی دارد.

به‌صورت خاص، jpeg به‌خاطر نسبت فشرده‌سازی زیاد روی عملکرد وب‌سایت تاثیر می‌گذارد ولی اساسا برای تصاویر رنگی سنگین، خیلی توصیه می‌شود و مناسب است. با این وجود، در صورتی که ترجیح می‌دهید که عکس‌های شما به بهترین شکل ممکن نشان داده شوند، فرمت تصویر png را به‌کار ببرید. Png، حتی در زمان فشرده‌سازی، کیفیت فوق‌العاده خود را از دست نمی‌دهد و برای هر گونه عکسی، عملکرد مناسبی را از خود به نمایش می‌گذارد.

ولی یک خبر خوب برای استفاده‌کنندگان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس داریم، چون که وردپرس، هم از jpeg و هم از png، پشتیبانی می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *